Cara jual rumah belum habis bayar

Untuk cara jual rumah yang belum habis bayar. Atau istilah betul nya ialah jumlah principal. Prosesnya lebih kurang sama sahaja dengan apa yang saya duk kongsikan di procedure jual beli rumah ni.

Malahan, sebagai owner, anda tak perlu fikirkan hal tu sangat.

Sebab memang lawyer kami sudah tolak kan siap siap dah pun.

Contoh, katakan jual rumah dalam RM 180 000 lepas check market value semua kan. Dan jumlah principal atau jumlah hutang yang masih belum habis bayar ada dalam RM 80 000.

Nanti lawyer kami akan tolak siap, so anda

Dapat lebih kurang macam ni

RM 180 000 – nilai principal – dan tolak RM 1500 = ini yang akan dapat ( tak termasuk dengan kos agency )

RM 1500 ni tak sampai sebenarnya, contoh macam satu kes sebelum ni, rumah yang saya jual tu RM 380 000. Kalau memang ada hutang lagi, kos yang lawyer uruskan dalam RM 1400 sahaja.

Tapi sebab kan Owner dah pun bayar setel semua, kos nya jadi dalam RM 1100 sahaja gitu.

So, tak perlu nak fikir sangat dengan hutang yang ada tu, pandai lah lawyer kami uruskan.

oh ya, kalau ada hutang rumah tertunggak, atau ada kes cukai pintu tak bayar pun, lawyer kami akan check, dan tolak semua.

Syed Shaffizan, InsyaAllah seorang yang rajin balas whatsapp awal. Kecuali bila dia tengah tidur. tak pun, cuba anda test, kot kot memang ada soalan nak tanya pasal property. KLIK SINI >> 0136619001

Leave a reply:

Your email address will not be published.