Cara jual rumah belum habis bayar

Untuk cara jual rumah yang belum habis bayar. Atau istilah betul nya ialah jumlah principal. Prosesnya lebih kurang sama sahaja dengan apa yang saya duk kongsikan di procedure jual beli rumah ni.

Malahan, sebagai owner, anda tak perlu fikirkan hal tu sangat.

Sebab memang lawyer kami sudah tolak kan siap siap dah pun.

Contoh, katakan jual rumah dalam RM 180 000 lepas check market value semua kan. Dan jumlah principal atau jumlah hutang yang masih belum habis bayar ada dalam RM 80 000.

Nanti lawyer kami akan tolak siap, so anda

Dapat lebih kurang macam ni

RM 180 000 – nilai principal – dan tolak RM 1500 = ini yang akan dapat ( tak termasuk dengan kos agency )

RM 1500 ni tak sampai sebenarnya, contoh macam satu kes sebelum ni, rumah yang saya jual tu RM 380 000. Kalau memang ada hutang lagi, kos yang lawyer uruskan dalam RM 1400 sahaja.

Tapi sebab kan Owner dah pun bayar setel semua, kos nya jadi dalam RM 1100 sahaja gitu.

So, tak perlu nak fikir sangat dengan hutang yang ada tu, pandai lah lawyer kami uruskan.

oh ya, kalau ada hutang rumah tertunggak, atau ada kes cukai pintu tak bayar pun, lawyer kami akan check, dan tolak semua.

Macam mana penulisan saya. Boleh percaya tak? Nama saya Syed Shaffizan, 2022 ni, saya 34 tahun. Agent hartanah berdaftar dengan IW Properties. Mula menceburi bidang hartanah sejak 2018 lagi, jika anda inginkan sebarang khidmat nasihat atau pun bercadang untuk menjual rumah. Boleh whatsapp saya di shaffizanproperty. Whatsapp sahaja ya!! Saya hanya focus beberapa daerah di Perak, seluruh Kedah, dan seluruh kawasan Penang sahaja ya. Tapi kalau anda percayakan servis saya boleh je kalau dari Perlis sampai ke Selangor pun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Site Footer