Pembeli Membatalkan Pembelian Rumah

Rasanya, topik ni saya ada bincang sebelum ni. Tapi tak apa lah, mungkin sebab orang yang bertanya tu guna ayat yang lain.

Dan untuk jawab soalan ni, bergantung kepada anda tu dah sign document atau belum.

kalau memang sudah lepas loan, tapi nak cancel. Memang kena denda dengan booking yang tak dapat dikembalikan.

Kalau loan tak lepas, kiranya anda ada rekod ccris, memang tiada masalah. Dan segala booking yang diberikan pada saya sebagai agent, akan saya pulangkan semula.

Katakan anda sudah sign letter offer selepas loan bank approve, baru nak cancel? Memang kena denda daripada bank

Atau anda mungkin nak cancel selepas sign snp.

Kena denda daripada bank 1

Kena denda daripada lawyer yang sudah prepare snp 2

Dan kena denda daripada legal cancelation yang telah pun dibuat 3

Berapa amount, saya pun x pasti. Memandangkan belum pernah kena lagi sampai tahap ni. Saya pun sebagai agent memang hati hati juga lah kan. Kalau tak pasti nak rumah ke tak, baik jangan buang masa anda suruh agent cari.

Fikir dulu betul betul seeloknya, insyaAllah

saya nak tanya ni, anda sudah baca 3 cara paling mudah nak bayar legal FEE?

Syed Shaffizan, saya agent hartanah base di Kedah, covering Kedah dan Penang sahaja. Tapi kalau anda jauh, bolehlah kalau nak tanya apa apa.Wasap Shaffizan

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer