Pembeli Membatalkan Pembelian Rumah

Rasanya, topik ni saya ada bincang sebelum ni. Tapi tak apa lah, mungkin sebab orang yang bertanya tu guna ayat yang lain.

Dan untuk jawab soalan ni, bergantung kepada anda tu dah sign document atau belum.

kalau memang sudah lepas loan, tapi nak cancel. Memang kena denda dengan booking yang tak dapat dikembalikan.

Kalau loan tak lepas, kiranya anda ada rekod ccris, memang tiada masalah. Dan segala booking yang diberikan pada saya sebagai agent, akan saya pulangkan semula.

Katakan anda sudah sign letter offer selepas loan bank approve, baru nak cancel? Memang kena denda daripada bank

Atau anda mungkin nak cancel selepas sign snp.

Kena denda daripada bank 1

Kena denda daripada lawyer yang sudah prepare snp 2

Dan kena denda daripada legal cancelation yang telah pun dibuat 3

Berapa amount, saya pun x pasti. Memandangkan belum pernah kena lagi sampai tahap ni. Saya pun sebagai agent memang hati hati juga lah kan. Kalau tak pasti nak rumah ke tak, baik jangan buang masa anda suruh agent cari.

Fikir dulu betul betul seeloknya, insyaAllah

saya nak tanya ni, anda sudah baca 3 cara paling mudah nak bayar legal FEE?

Nama saya Syed Shaffizan, agent hartanah berdaftar dengan IW Properties. ( branch Bertam, Penang ) Mula menceburi bidang hartanah sejak 2018. Anda boleh contact saya untuk dapatkan khidmat nasihat, atau pun cadangan unit untuk area di Kedah dan Penang.Wasap Shaffizan

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Site Footer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x