Part 1 – Pelaburan Hartanah = Simpan RM 260 sebulan dalam 7 tahun patut dapat RM 21k, tapi dia ni dapat RM 166 504

#thekapitalisway

Nak dengar satu cerita? Cerita betul ni. Memang boleh buat dengki gila, tapi tak boleh nak dengki sangat juga. Rezeki masing masing.

Apa yang pasti, kita boleh copy cat cara ni dan cuba dapat turn around yang sama. Tak dapat 3.3 kali ganda macam cerita ni pun tak apa. Dapat 2.0 atau 1.5 kali ganda pun dah cukup kenyang dah kot.

So apa cerita?

Ini berkenaan dengan salah satu kenalan atau client saya.

2012 yang dulu, dia beli rumah, harga RM 65 000, bulanan RM 265

Dan sekarang ni 2019, market value rumah dia jadi RM 220 000, ya memang ada renovation sikit.

Bayangkan kalau rumah ni dijual berapa dia dapat?

MarketValuer 2012 beli dulu : RM 65 000

Selepas 7 tahun, 2019 : MarketValue rumah tu jadi : RM 220 000

Dan tolak loan yang apply RM 65k dulu, sudah tinggal RM 45 000

So untung nya RM 220 000 – 45 000 – 8496 = RM 166 504

RM 8k tu adalah kos proses.

So macam mana? berbaloi tak invest dalam property?

Macam mana penulisan saya. Boleh percaya tak? Nama saya Syed Shaffizan, 2022 ni, saya 34 tahun. Agent hartanah berdaftar dengan IW Properties. Mula menceburi bidang hartanah sejak 2018 lagi, jika anda inginkan sebarang khidmat nasihat atau pun bercadang untuk menjual rumah. Boleh whatsapp saya di shaffizanproperty. Whatsapp sahaja ya!! Saya hanya focus beberapa daerah di Perak, seluruh Kedah, dan seluruh kawasan Penang sahaja ya. Tapi kalau anda percayakan servis saya boleh je kalau dari Perlis sampai ke Selangor pun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Site Footer