Part 1 – Pelaburan Hartanah = Simpan RM 260 sebulan dalam 7 tahun patut dapat RM 21k, tapi dia ni dapat RM 166 504

#thekapitalisway

Nak dengar satu cerita? Cerita betul ni. Memang boleh buat dengki gila, tapi tak boleh nak dengki sangat juga. Rezeki masing masing.

Apa yang pasti, kita boleh copy cat cara ni dan cuba dapat turn around yang sama. Tak dapat 3.3 kali ganda macam cerita ni pun tak apa. Dapat 2.0 atau 1.5 kali ganda pun dah cukup kenyang dah kot.

So apa cerita?

Ini berkenaan dengan salah satu kenalan atau client saya.

2012 yang dulu, dia beli rumah, harga RM 65 000, bulanan RM 265

Dan sekarang ni 2019, market value rumah dia jadi RM 220 000, ya memang ada renovation sikit.

Bayangkan kalau rumah ni dijual berapa dia dapat?

MarketValuer 2012 beli dulu : RM 65 000

Selepas 7 tahun, 2019 : MarketValue rumah tu jadi : RM 220 000

Dan tolak loan yang apply RM 65k dulu, sudah tinggal RM 45 000

So untung nya RM 220 000 – 45 000 – 8496 = RM 166 504

RM 8k tu adalah kos proses.

So macam mana? berbaloi tak invest dalam property?

Syed Shaffizan, InsyaAllah seorang yang rajin balas whatsapp awal. Kecuali bila dia tengah tidur. tak pun, cuba anda test, kot kot memang ada soalan nak tanya pasal property. KLIK SINI >> 0136619001

Leave a reply:

Your email address will not be published.