Adakah Loan LPPSA Ambil Kira Loan Luar Payslip

So, adakah loan lppsa ambil kira loan luar payslip?

Jawapannya tidak.

Ini kelebihan kalau beli rumah guna pinjaman kerajaan. Sebab ia lebih mudah. DSR LPPSA pun lebih besar berbanding dengan DSR Bank.

Apa itu dsr? Baca apa itu Kelayakan Pinjaman Perumahan.

LPPSA ni memang banyak kelebihan, anda boleh baca artikel ini. Saya ada senaraikan kelebihan lagi untuk loan lppsa.

Pinjaman Perumahan Kerajaan – Semua Yang Anda Perlu Tahu!!

Balik pada loan lppsa yang tak ambil kira loan luar payslip bermaksud. Kalau anda buat loan kereta, ataupun motor, atau pun Aeon, ataupun Easy RHB yang saya rasa kesemua ini tak akan dimasukkan ke dalam payslip. ( kalau anda tak minta )

So nanti bila kira kelayakan loan LPPSA, kesemua yang tak dimasukkan dalam payslip ni tak akan dikira sebagai komitmen.

So mudahlah nak lepaskan loan nantikan. Cuma anda kena pandai pandai plan sahajalah untuk monthly installment nanti.

Macam mana penulisan saya. Boleh percaya tak? Nama saya Syed Shaffizan, 2022 ni, saya 34 tahun. Agent hartanah berdaftar dengan IW Properties. Mula menceburi bidang hartanah sejak 2018 lagi, jika anda inginkan sebarang khidmat nasihat atau pun bercadang untuk menjual rumah. Boleh whatsapp saya di shaffizanproperty. Whatsapp sahaja ya!! Saya hanya focus beberapa daerah di Perak, seluruh Kedah, dan seluruh kawasan Penang sahaja ya. Tapi kalau anda percayakan servis saya boleh je kalau dari Perlis sampai ke Selangor pun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Site Footer