Agent Tak Nak Uruskan Loan LPPSA?

Saya ada juga pernah dengar, ada buyer yang mengadu dengan setengah agent yang tak nak uruskan pinjaman LPPSA.

Yang besar kemungkinan adalah disebabkan proses loan yang ambil masa terlalu lama. Dan Owner dan Agent tak boleh nak tunggu. Untuk saya sendiri, belum la saya capai tahap sampai nak sekat hanya bank loan sahaja.

Lagipun, bank loan dalam 4 bulan, government loan ni dalam 6 or 7 bulan sahaja.

So, tak jauh beza lama sangat, dan daripada tak sure siapa dan bila rumah tu akan dijual. Baik ambil sahaja mana yang boleh proceed dulu kan.

Untuk side owner pun sama. Walaupun masih ada 1 2 Owner yang tak nak guna loan LPPSA. Tapi masih ada lagi owner owner yang nak jual rumah boleh guna guna loan LPPSA. Tiada masalah sangat.

So, apa lagi, mai payslip saya kira


Update esok nya..

saya beriya lah kata lppsa boleh proceed, dan kebanyakan buyer saya tiada masalah pun kan atas tu. Baru je sembang semua ok, sekali saya dapat kes yang owner x nak guna lppsa pulak sekrang ni. Adoi..

Syed Shaffizan, InsyaAllah seorang yang rajin balas whatsapp awal. Kecuali bila dia tengah tidur. tak pun, cuba anda test, kot kot memang ada soalan nak tanya pasal property. KLIK SINI >> 0136619001

Leave a reply:

Your email address will not be published.