Agent Tak Nak Uruskan Loan LPPSA?

Saya ada juga pernah dengar, ada buyer yang mengadu dengan setengah agent yang tak nak uruskan pinjaman LPPSA.

Yang besar kemungkinan adalah disebabkan proses loan yang ambil masa terlalu lama. Dan Owner dan Agent tak boleh nak tunggu. Untuk saya sendiri, belum la saya capai tahap sampai nak sekat hanya bank loan sahaja.

Lagipun, bank loan dalam 4 bulan, government loan ni dalam 6 or 7 bulan sahaja.

So, tak jauh beza lama sangat, dan daripada tak sure siapa dan bila rumah tu akan dijual. Baik ambil sahaja mana yang boleh proceed dulu kan.

Untuk side owner pun sama. Walaupun masih ada 1 2 Owner yang tak nak guna loan LPPSA. Tapi masih ada lagi owner owner yang nak jual rumah boleh guna guna loan LPPSA. Tiada masalah sangat.

So, apa lagi, mai payslip saya kira


Update esok nya..

saya beriya lah kata lppsa boleh proceed, dan kebanyakan buyer saya tiada masalah pun kan atas tu. Baru je sembang semua ok, sekali saya dapat kes yang owner x nak guna lppsa pulak sekrang ni. Adoi..

Nama saya Syed Shaffizan, agent hartanah berdaftar dengan IW Properties. ( branch Bertam, Penang ) Mula menceburi bidang hartanah sejak 2018. Anda boleh contact saya untuk dapatkan khidmat nasihat, atau pun cadangan unit untuk area di Kedah dan Penang.Wasap Shaffizan

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Site Footer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x