Kes 7 – kes tanah di gunung jerai yang makin kurang hajar

Artikel ni khas untuk Owner.

Tau Tidak. Bila saya berjaya dapatkan booking untuk mana mana property saya mesti uruskan proses selepas nya dengan cepat? Mesti kena cepat yang paling cepat tau.

Kalau tak, kemungkinan besar buyer akan hilang semangat.

So itu sebab kes selepas nya kita kena buat dengan cepat. takut takut terjadi.

Tapi ada satu kes yang saya tengah handle sekarang ni. Owner masih lagi tak bagi IC untuk buat SnP. punya la lama tunggu 1 bulan dah ni.

Sekarang ni sudah lebih 1 bulan. tak tahu la jadi ke tak.

Patutnya lebih 1 bulan kita dah boleh dapat jawapan loan lulus ke tak. Sebab guna LPPSA.

LPPSA atau loan goverment ni, kalau beli tanah memang sesuai. Sebab dia boleh cover 100%. Tak macam bank, boleh cover 70% sahaja untuk beli tanah.

 

Macam mana penulisan saya. Boleh percaya tak? Nama saya Syed Shaffizan, 2022 ni, saya 34 tahun. Agent hartanah berdaftar dengan IW Properties. Mula menceburi bidang hartanah sejak 2018 lagi, jika anda inginkan sebarang khidmat nasihat atau pun bercadang untuk menjual rumah. Boleh whatsapp saya di shaffizanproperty. Whatsapp sahaja ya!! Saya hanya focus beberapa daerah di Perak, seluruh Kedah, dan seluruh kawasan Penang sahaja ya. Tapi kalau anda percayakan servis saya boleh je kalau dari Perlis sampai ke Selangor pun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Site Footer