yang nak beli rumah pasti akan ada masalah ini!

Kalau anda tahu kira pun, mungkin anda tidak tahu bank apa yang sesuai. Itu sebab salah satu faktor kenapa loan tak lulus sebab salah pilih bank. Padahal anda sebenarnya boleh lulus.

10% memang penting, tapi tak semua kes. Ada kes yang kita atau owner boleh accept lagi.

PTPTN jangan buat tak tahu, saya sudah banyak kes loan tak boleh proceed sebab PTPTN problem, sebenarnya ada trick yang kita boleh buat supaya ia lepas.

Wow murahlah lawyer ni, jum guna. Tunggu sehingga duit anda lesap. Saya hadap kes hartanah dah 3 tahun. Ya baru lagi, tapi rasanya dah 3x kes ni saya dengar berlaku. Salah satunya di Kedah. Belum sembang lagi lawyer yang anda tak pasti rekodnya bagus atau tidak!!

Jual beli rumah, bukannya buat setiap tahun. Seumur hidup kita mungkin satu atau dua kali sahaja. Kita pun, tak semua kawan lawyer, tak semua kawan banker.

Melainkan anda ada kawan agent hartanah seperti saya. Memang boleh tanya apa sahaja, insyaAllah boleh jawab.

yang nak menjual pula masalahnya begini

Kalau hire agent, agent memang akan check kelayakan pembeli dulu sebelum tengok rumah. Buat apa kita bawa pembeli yang tidak layak, bukannya rumah kita ni muzium.

Agency kami ada 5 panel lawyer di Kedah dan Penang, dan 2 panel loan LPPSA untuk goverment servant. Mereka ni tak akan dipilih menjadi panel kalau bukan dikalangan yang terbaik. Transaksi kita pun lebih secure sebab kredibiliti lawyer memang dikenali oleh agent seperti saya.

Jual rumah memang confirm untung, tapi untuk maximizekan keuntungan anda, kita tak boleh letak harga sesuka hati. Sebab, takut takut kalau ia sudah terlebih daripada Market Value.

Agent boleh jawab soalan ini, bukan sekadar itu sahaja. Agent seperti saya juga boleh bagi anggaran kasar berapa jumlah duit yang penjual akan dapat.

Bukan sebab sekadar tiada masa sahaja, kalau ini bukan bidang anda, lebih baik biar agent hartanah seperti saya yang buat. InsyaAllah, kami lebih arif dalam bidang ini.

Salam, September 2023 tahun ini, genaplah 5 tahun saya bergelar agent hartanah. Dalam hanya 5 tahun ini, macam macam juga pengalaman yang saya hadap bila uruskan jual beli rumah.

Ada yang nak jual rumah, sebab nak upgrade dari single storey teres ke Semi D. Dari double storey ke banglo. Ada yang terpaksa jual rumah untuk kurangkan komitmen. Malahan, ada juga yang lebih elok jual rumah daripada anak beranak berebut harta. Maaf cakap, ada juga pasangan yang berpisah, dan terpaksa jual rumah.

Semuanya sudah saya merasa uruskan. Semamangnya jadi agent hartanah memang tak boleh nak lari daripada isu isu keluarga atau hak pemilihan harta. Tak mengapalah selagi saya mampu mencari titi tengah. InsyaAllah saya uruskan. 

Jika anda berminat dengan service saya. Boleh whatsapp saya untuk temujanji. Saya cover area  dari Sungai Petani, Kedah, Penang, dan sampai ke Ipoh, Perak sahaja.

INGAT, sekarang ni saya cover area selatan Kedah, Penang dan utara Perak sahaja. Tapi sejak ada blog ini saya ada juga dapat permintaan untuk uruskan jual beli rumah di KL atau Selangor atas sebab anda pembaca blog ini.

Sebenarnya, jarak ini bukanlah masalah, sebab saya sudah stay di Taiping, 3 jam sahaja nak ke KL pun kalau naik train. Jadi bolehlah, atas sebab kepercayaan anda. InsyaAllah saya boleh uruskan kalau kes di Selangor atau KL juga.

Sekarang ni pun Jan 2023 ada satu unit di Shah Alam saya sedang uruskan. Anda boleh contact saya dahulu untuk kita sembang dulu macam mana.Lagipun, sudah ada team dan rakan property di KL dan Shah Alam juga, InsyaAllah saya akan minta mereka tolong promote juga nanti. Untuk lawyer pun, memang ada cawangannya di Shah Alam juga.

KLIK link dibawah untuk kita jumpa dan bincangkan.

Compare listings

Compare